آموزش پزشکی

زخم های دهانی (موکوزیت)

عفونت دهان

آنچه در ارتباط با مشکلات دهان باید بدانید:

  • این نوع درمان ممکن است سبب خشکی یا زخم دهان شود
  •  خشکی یا زخم دهان می توانند سبب افزایش باکتریهای دهان و بروزعفونت شوند .
  •  افزایش باکتریهای دهان می توانند منجر به بروز عفونت دهان شوند
  • استفاده از مسواک نرم وقراردادن آن در معرض هوا تاکاملاً خشک شود
  • استفاده ازخمیر دندا نهای حاوی فلورایدو یکبار در روز نخ نمودن دندان ها
  •  مراجعه به پزشک درصورت بروزدردشدید ویا زخم دردهان
  • استفاده ازمواد مرطوب کننده جهت پیش گیری از خشک شدن و ترک خوردن لبها
  •  دندان های مصنوعی فقط هنگام غذا خوردن دردهان قرارداده شوند . مخصوصا در ۳- ۴هفته اول شروع درمان
  •  دندا نهای مصنوعی حداقل دو بار در روز به خوبی شسته شوند
  •  زمانی که از دندا نهای مصنوعی استفاده نم یشود بایدآ نها را با یک محلول ضد میکروبی جهت کشتن میکرب ها به خوبی شستشو داد.
  •  از خوردن غذاها و نوشیدن یهای حاوی قند مخصوصا در چند روز اول بعد ازاین روش باید خود داری نمود.
  • شستن لثه ودندان ها به مدت ۲- ۳دقیقه و ۲- ۳ مرتبه در روز با محلول آب نمک و یا محلول جوش شیرین (یک قاشق چای خوری نمک و یا یک قاشق چای خوری جوش شیرین در ۲۴۰ میلی لیتر آب ) چهار نوبت در روزنیاز است .

خشکی دهان

با بکار گیری موارد ذیل می توان از بروزخشکی دهان پیش گیری نموده ویا شدت آنرا کاهش داد.

  • مصرف مایعات فراوان
  • همیشه بطری آب همراه داشته باشید ومرتب آب بخورید.
  • حتما ازآدامس های رژیمی استفاده کنید.
  • از هویج، کرفس، لیمو و سایر مرکبات استفاده کنید که بسیارکمک کننده میباشند.
  • عدم استفاده از دهان شویه که باعث خشکی دهان م یشوند (محصولات حاوی الکل یا پراکسید)
  • مزمزه نمودن وبلعیدن یک مقدار روغن زیتون و یا دیگرروغن گیاهی. این کار دهان و مری را در حدود ۱۵ دقیقه روان م یکند .

زخم دهان(موکوزیت) :
با بکار گیری موارد ذیل می توان ا ز بروز زخم دهان پیش گیری نموده ویا شدت آن را کاهش داد.

  • استفاده ازمواد غذایی نرم و پورها
  • استفاده ازمایعات تا میزان جویدن کاهش یابد.
  • عدم استفاده از مصرف مرکبات ، گوج هفرنگی و محصولات دارای این مواد.
  • افزایش میزان مصرف کالری و پروتئین

اختلال در حس طعمها
ممکن است در این زمان نتوانید طعم، مزه ها وبوی غذا هارا به خوبی حس کنید. با بکار گیری موارد ذیل می توان از بروز این مشکل پیش گیری نموده ویا شدت آنرا کاهش داد.

  • استفاده از میو ههای تازه
  • رعایت اصول بهداشت و مراقبت از دهان و دندان
  • تازه نگهداشتن دهان با مکیدن آبنبات های نعنایی یا لیمویی
  • با اضافه نمودن سبزیجات، چاشنی هاو ادویه جات به مواد غذایی طعم آنها را بهبود بخشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *