ناباروری(IVF)

درباره ما

   ضمن عرض سلام و خوش آمدگویی به سایت ناباروری بیمارستان فوق تخصصی رضوی مفتخر است که این مرکز را جهت ارائه اطلاعات و درمان خود انتخاب نموده اید.

با آرزوی بهبودی هرچه سریع تر شما ، واحد درمان باباروری بیمارستان رضوی را معرفی می نماییم:

این واحد در سال ۱۳۸۸  ، توسط پزشكان متخصص شامل رشته هاي زنان و نازایی ، اورولوژي و جنين شناسي  ، كه در كلينيك Bad Munder در كشور آلمان دوره هاي تخصصی درمان نازايي  و ART را گذرانده اند ، ودر سايه بارگاه  ملكوتي امام هشتم (ع ) و با بهره گيري از پيشرفته ترين تجهيزات مربوط به ART ، تاسيس و راه اندازي شد . از آن پس تعداد بسياري از پزشكان  حاذق شامل متخصص درمان ناباروري و روانشناسان مجرب در سطح شهر مشهد با اين واحد همكاري خود را آغاز و ادامه داده اند  . این واحد توانسته است با استفاده از جدیدترین تکنیک های درمان ناباروری شناخته شده و با در دست داشتن درصد موفقیت همگام با بهترین مراکز ART در دنیا ،  به تحقق بخشیدن آرزوی بسیاری اززوجهای نابارور مبنی برداشتن فرزند یاری برساند.

هدف اصلی مرکز ناباروری بیمارستان رضوی تامین محیطی امن و مطابق با اصول اسلامی جهت درمان ناباروری زوجین میباشد تا با برخورداری از تجهیزات پیشرفته ، کادر درمانی مجرب و دلسوز و ساختار آرام و مطمئن محیطی و نیز با شعار بیمار محوری به مراجعین در سراسر کشور و نیز مراجعین از خارج کشور خدمات لازم را ارائه نماید .

از اهداف دیگر این واحد ایجاد شرایطی مبنی بر بوجود آمدن فرزندان سالم و بدون نقایص ژنتیکی رایج است که این مهم در دست راه اندازی میباشد.

بخش ها

  • کلینیک تخصصی درمان ناباروری واقع در طبقه همکف بیمارستان رضوی واقع شده است و ارائه خدمات شامل: پذیرش و تشکیل پرونده و سونوگرافی واژینال می باشد که هر روز از ساعت ۸ تا ۱۲ ظهر آماده پاسخگوئی به بیماران می باشد. جهت تکمیل پرونده در صورت داشتن آزمایشات هورمونی و عکس رنگی رحم و آزمایش اسپرموگرام ، همراه بیاورید.
  • بخش IVF و اتاق های عمل: بخش IVF در طبقه دوم فاز یک بیمارستان رضوی قرار دارد و شامل:

الف-  اتاق های مجهز به درب های عایق صدا و فضای مناسب زوجین جهت نمونه گیری اسپرم می باشد.

ب-  اتاق های عمل با پیشرفته ترین دستگاه های سونوگرافی و تخت های مخصوص می باشد.

ج-  اتاق ریکاوری شامل ۹ تخت مجهز به مانیتورینگ ، اکسیژن سانترال و ساکشن بوده که بیماران تخت مراقبت بعد از عمل و آموزش هابه صورت فردی و فیلم آموزشی توسط پرستار یا ماما ارائه خواهد شد.

  • آزمایشگاه تخصصی IVF واقع در بخش IVF (طبقه دوم فاز یک بیمارستان رضوی) قرار دارد.

خدمات مرکز:

روشهای درمانی:

  • تحریک تخمک گذاری: در این روش با توجه به شرایط فرد مراجعه کننده و سونوگرافی واژینال انجام شده توسط پزشک متخصص، دارو (شامل قرص یا آمپول) تجویز می شود و در روزهای خاصی که توضیح داده می شود جهت سونوگرافی واژینال مراجعه می شود.
  • تخمک اهدایی ( اهداء تخمک ) : در این روش به هر دلیل که استفاده از تخمک خانم امکانپذیر نباشد از خانم دیگری که دارای شرایط اهداء تخمک باشد (این فرد باید توسط پزشک متخصص جهت دادن تخمک تایید شود )تهیه می شود .مراحل قانونی اینکار توسط وکیل بیمارستان رضوی انجام می شود . در صورتیکه خانم جهت معرفی کردن داشته باشید از ایشان استفاده می شود و در غیر اینصورت توسط کارشناس حقوقی بیمارستان به شما معرفی می شود .
  • اهداء جنین : اهداء جنین به هر علتی که استفاده از اسپرم همسر امکانپذیر نباشد و یا مشکل ژنتیکی و …باشد ،از تخمک و اسپرم زن و شوهر شرعی گرفته می شودو پس از لقاح در آزمایشگاه تخصصی IVF بیمارستان جنین تشکیل می شود .در صورتیکه زوج جهت معرفی کردن داشته باشید از ایشان استفاده می شود . در غیر اینصورت توسط کارشناس حقوقی بیمارستان به شما معرفی می شود .
  • IUI : برای انجام IUI ، نمونه اسپرم همسر که روز انجام IUI در آزمایشگاه جمع آوری شده بعد از شستشو و آماده سازی در آزمایشگاه تخصصی در شرایط کاملاً استریل جهت انتقال به داخل رحم آماده می گردد و از طریق بهترین و با کیفیت ترین (کاتتر IUI) توسط پزشک حاذق متخصص زنان وارد حفره رحم می شود ، نیاز به بستری ندارد و به صورت سرپایی انجام می شود.
  • IVF: به معنای لقاح تخمک زن و اسپرم مرد در آزمایشگاه می باشد که در بیمارستان رضوی با حفظ اخلاقیات و به طور دقیق در آزمایشگاه ویژه IVF انجام می شود. سپس انتقال جنین از طریق کاتتر مخصوص انتقال جنین ، داخل حفره رحم توسط پزشک متخصص انجام می شود. این کار معمولا نیاز به بیهوشی ندارد ، در این مرکز درصد موفقیت،مانند سایر مراکز دنیا ۳۰-۴۰% می باشد.حداکثر زمان بستری در بخش IVF بیمارستان رضوی در صورت طبیعی بودن شرایط شما ، تا انتهای شیفت صبح می باشد و در صورت بروز هرگونه مشکل ارائه خدمات در سایر بخش های بیمارستان برای شما انجام خواهد گرفت.
  • رحم اجاره ای: درصورتیکه زن به هر دلیل قادر به نگهداری و پرورش جنین در رحم خود نباشد ، از رحم زنی دیگر (که حامل یا مادر جایگزین) نامیده می شود ، برای نگهداری و رشد جنین استفاده می کند.تخمک و اسپرم زوج خواهان فرزند ، در آزمایشگاه تخصصی IVF ترکیب شده ، سپس جنین های حاصل به رحم زن حامل منتقل می شود ، حامل متعهد می شود جنین ها را از زمان انتقال ، مراقبت و محافظت کرده و پس از زایمان به زوج خواهان فرزند تحویل دهد مراحل توسط کارشناس حقوقی بیمارستان انجام می شود.
  • PRP (پی آر پی) : از نمونه خون خود فرد ، پلاسمای غنی از پلاکت با برترین کیت های جهان توسط آزمایشگاه تخصصی IVF تهیه می شود و توسط پزشک متخصص در بخش IVF به داخل رحم تزریق می شود.
  • سونوهیستروگرافی یا SIS :سونوهیستروگرافی یک اقدام تشخیصی ، سرپایی و بدون بیهوشی می باشد ، در این اقدام ، در اتاق عمل توسط پزشک معالج تزریق مایع سرم نرمال سالین توسط لوله پلاستیکی نرم و مخصوصی که در محل مناسب تعبیه می شود ، تحت سونوگرافی واژینال انجام می گیرد.تزریق به داخل رحم و لوله های رحمی صورت می گیرد ، اقدامات لازم با توجه به مشخص شدن مشکلات توسط پزشک ، تصمیم گیری می شود و راهنماییهای لازم داده می شود

آزمایشگاه

  آزمایشگاه جنین شناسی بیمارستان رضوی شامل دو بخش امبرلوژی (جنین شناسی) اندرولوژی (آماده سازی اسپرم) و PGD (تعیین جنسیت) می باشد ، در این بخش جدیدترین و به روزترین تکنیک ها و متدهای روز دنیا و در حال انجام می باشد ، از جمله کارهایی که در این آزمایشگاه انجام می پذیرد شامل:

  1. IVF (لقاح مصنوعی)
  2. ICSI (میکروانجکشن)
  3. Haching Laser
  4. فریز تخمک
  5. فریز جنین
  6. فریز اسپرم
  7. TESE (نمونه برداری از بیضه جهت انجام میکروانجکشن)
  8. PESA (برداشت اسپرم از مجاری اپیدیدیم بیضه)
  9. PRP (تهیه پلاسمای غنی از پلاکت ، از خون خود فرد با برترین و معتبرترین کیت های جهان)
  10. تعیین جنسیت
  11. DNA Fragmentation Test (بررسی شکست کروموزومی اسپرم)
  12. اسپرموگرام با روش های مدرن
  13. IUI (آماده سازی اسپرم جهت IUI با برترین متد)

تمام این متدها مبتی بر روش های مختص ناباروری و با پیشرفته ترین دستگاه ها و آخرین متدهای روز انجام می شود.

 روشهای تشخیصی:

لاپاراسکوپی در ناباروری

لاپاراسکوپی یک از روش های جراحی است که طی آن پزشک می تواند از طریق یک برش کوچک در زیر ناف ، تلسکوپ مخصوص را وارد شکم کرده و اعضای لگنی یک زن نابارور را مشاهده نمائید.

لاپاراسکوپی را که همانند یک تلسکوپ مینیاتوری به شکل باریکی است از طریق یک برش کوچک زیر ناف وارد شکم می کنند ، در طی عمل به منظور مشاهده راحت تر و دقیق تر وسیله کوچک دیگری از یک محل دیگر وارد شکم می کنند.

بسیاری از علل ناباروری را می توان در همان زمان لاپاراسکوپی تشخیص جراحی و اصلاح نمود ، مثلا اگر با استفاده از عکس رنگی تشخیص داده شده که لوله ها بسته است ، با این عمل می  توان تشخیص داد که واقعا لوله ها بسته است یا خیر.

همچنین چنانچه هیدروسالپنکس (تجمع مایع در لوله) در عکس رنگی گزارش شود ، با این عمل می توان آن را اصلاح نمود غیر از عمل تشخیصی می تواند حالت درمانی هم داشته باشد. مثلا اگر لوله ها چسبندگی داشته باشد با استفاده از لاپاراسکوپی می توان میزان چسبندگی را بررسی کرد و تا حد امکان چسبندگی را باز کرد.

همچنین در زمینه بیماری آندومتریوز که می تواند ضایعاتی در کف لگن و یا روی تخمدان ایجاد کند و معمولا خود این ضایعات باعث نازایی می شود ، از طریق لاپاراسکوپی حدود زیادی این ضایعات قابل برداشت است

اگر فیبروم ها باعث ناباروری شده باشد می توان آن ها را از طریق لاپاراسکوپی خارج کرد.

هیستروسکوپی:

هیستروسکوپی یک روش تشخیصی-درمانی می باشد که با استفاده از این روش می توان داخل رحم را بصورت مستقیم مورد بررسی قرار داد و جهت یافتن علت ناباروری و برطرف کردن آنها مانند چسبندگی ، میوم های داخل رحمی ، سپتوم رحمی و پولیپ می باشد.

 چگونگی انجام هیستروسکوپی:

بعد از بیهوشی ، هیستروسکوپ (یک تلسکوپ خیلی کوچک) توسط جراح از طریق دهانه رحم وارد رحم می شود ، هیستروسکوپ به جراح این اجازه را می دهد که داخل رحم را با استفاده از مانیتور مشاهده کند ، سپس رحم برای هرگونه ناهنجاری مورد بررسی قرار میگیرد. جراح شکل رحم و پوشش داخل آن و همچنین ورودی لوله های رحم را بررسی میکند.

تعریف ناباروری:

هرگاه یک زوج با وجود تلاش برای حاملگی با داشتن مقاربت کافی در عرض یکسال حامله نشوند به آن ها زوج نابارور می گویند.

شانس حاملگی به عوامل متعدد از جمله سن زن ، سالم بودن مرد ، دفعات مقاربت و زمان آن بستگی دارد.

 ناباروری اولیه و ثانویه:

ناباروری اولیه به زوجینی اطلاق می شود که هرگز بارداری نداشته اند و ناباروری ثانویه به زوجینی اطلاق می شود که بارداری داشته اند و حداقل یک سال از تلاش برای حاملگی با مقاربت کافی گذاشته و باردار نشده اند.j

فهرست