آموزش پزشکی

آندوسكوپی

مددجوی عزیز : مطالب آموزشی پیش رو ، حاوی نکات مراقبتی برای بیماری شماست . امیدواریم با مطالعه ی آن آگاهی شما افزایش یافته و در روند بهبودیتان موثر باشد .

آندوسکوپی دستگاه گوارش فوقانی چیست؟

آندوسکوپی دستگاه گوارش فوقانی ،روشی است که با استفاده از آن امکان بررسی داخل مری،معده و ابتدای روده کوچک فراهم میشود. این روش برای کشف التهاب،زخم و توده های نواحی فوق بسیار دقیق تر از رادیو گرافی است و یک روش بسیار مناسب جهت دیدن توده های این ناحیه در مراحل ابتدایی و افتراق انواع خوش خیم و بدخیم ( از طریق بررسی پاتولوژیک نمونه برداشته شده ) می باشد. پزشک می تواند وسایل مختلفی را از طریق آندوسکوپ وارد کند ودر نتیجه اقدامات تشخیصی و درمانی از این طریق امکان پذیر می باشد .

در چه مواردی لازم است آندوسکوپی انجام شود؟

در صورتیکه شما هریک از علائم زیر را داشته باشید لازم است جهت لزوم انجام آندوسکوپی دستگاه گوارش فوقانی با پزشک خود مشاوره نمائید :

درد مداوم شکمی،تهوع،استفراغ،اشکال در بلع،ترش کردن طولانی ، سوزش سر دل ، سیری زودرس ، دفع مدفوع قیری ( سیاه رنگ ) ، استفراغ خونی ، کاهش وزن و بی اشتهایی

 

آمادگی های قبل از آندوسکوپی فوقانی چیست؟

جهت انجام آندوسکوپی دستگاه گوارش فوقانی باید معده کاماً خالی باشد و بیمار به مدت حد اقل ۶ ساعت چیزی نخورده باشد . در صورتیکه تحت درمان با داروی خاصی هستید باید به پزشک معالج اطاع دهید . همچنین اگر مبتا به بیماری خاصی نظیر مشکلات قلبی،ریوی هستید حتما به پزشک خود اطاع دهید .

 

مراقبت های بعد از آندوسکوپی فوقانی چیست؟

از آنجایی که در این مرکز آندوسکوپی تحت داروهای آرامبخش و بیهوشی سبک انجام می شود بیمار تا هوشیاری کامل و از بین رفتن اثر داروهای بیهوشی تحت نظرخواهد بود، با این وجود توصیه می شود تا ۲۴ ساعت از انجام کارهایی که به هوشیاری کامل نیاز دارند ( مانند رانندگی ، شنا ، کار با ماشین آلات ، … ) پرهیز نماید . همچنین لازم است شروع تغذیه با غذای سبک و به صورت تدریجی باشد تا از بروز ناراحتی گوارشی پیشگیری گردد .

 

عوارض آندوسکوپی فوقانی چیست؟

اگر چه بروز عوارض در آندوسکوپی فوقانی بسیار نادر است اما عوارض احتمالی عبارتند از خونریزی و پارگی مری یا معده ،
آریتمی های قلبی ، حساسیت به داروهای بیوشی و … در چه مواقعی بعد از انجام آندوسکوپی باید فوری با پزشک معالج تماس گرفت؟

در صورت بروز هر یک از علائم زیر لازم است که با پزشک خود و یا اورژانس بیمارستان تماس بگیرید :
تهوع پایدار،اشکال در بلع یا بلع دردناک ،خونریزی شدید و یا ادامه داراز مری ،درد شکمی یا درد قفسه سینه و یا حتی سوزش شدید سردل در حال افزایش ،تب ،خونریزی روشن از مقعد و اختال هوشیاری . در صورت احساس سوزش خفیف ، پُری سردل و یا درد مختصر در گلو که بزودی برطرف می شود نباید نگران بود .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *