نخستین دستگاه آنژیوگرافی پیشرفته قلب و مغز به همت آستان قدس رضوی در شرق کشور در بیمارستان فوق تخصصی رضوی به بهره برداری رسید
همزمان با یوم الله دهه فجر انقلاب اسلامی ;مجهزترین و پیشرفته ترین دستگاه سی تی آنژیوگرافی شرق کشور با حضور تولیت محترم آستان قدس حضرت حجه الاسلام و المسلمین جناب آقای مروی در بیمارستان فوق تخصصی رضوی به بهره برداری رسید.
آنژیوگرافی مقطعنگاری رایانهای یا سیتی آنژیوگرافی (CTA) یک روش تشخیصی جدید است که با استفاده از سیتی اسکن به تشخیص و ارزیابی بیماریهای عروق خونی یا شرایط مرتبط با آنها میپردازد.
دستگاه «سیتی آنژیوگرافی پیشرفته قلب و مغز» بیمارستان رضوی، اولین در شرق کشور است و انواع سیتی آنژیوگرافی را میتوان با این دستگاه پیشرفته انجام داد. همچنین این دستگاه میتواند روزانه به بیش از ۵۰ بیمار خدمات درمانی ارائه کند.
این دستگاه اصطلاحاً ۲۵۶ اسلایس است که پیش از این بالاترین نمونه استفاده شده در کشور ۶۴ اسلایس بوده است.
در مقایسه با روش آنژیوگرافی معمولی که با قراردادن یک لوله باریک از طریق شریانها انجام میشود، سیتی آنژیوگرافی قلبی کمتر تهاجمی بوده و روش راحتتر برای بیمار است.
در این روش تصویربرداری هیچ وسیلهای به عروق بیمار وارد نمیشود و ماده حاجب با پمپ مخصوص از طریق آنژیوکت به داخل سیاهرگهای محیطی کوچک تزریق میشود. همچنین در این روش بیمار هیچ دردی را حس نمیکند و پس از اتمام آزمون نیاز به بستری نبوده و بیمار میتواند به فعالیتهای روزمره خود ادامه دهد.
در حال حاضر مهمترین و بیشترین استفادهای که سیتی آنژیوگرافی دارد، رد بیماری مهم در برخی افراد کمخطر از نظر درگیری خونرسان قلب است.
علاوه بر این، دستگاه حاضر دارای قابلیتهای متعدد در تصویربرداری از سایر نواحی بدن نیز است که برخی از آنها عبارتند از: «تشخیص و بررسی دقیق وجود یا عدم وجود پلاکهای کلسیم و موقعیت آنها در مسیر شریانهای خونرسان قلب جهت تعیین میزان خطر بیماری عروق خونرسان قلب، پیگیری بیماران در صورت تکرار علائم مجدد بعد از عمل بای پس عروق کرونری(CABG)، شناسایی عیوب مادرزادی قلب در کودکان و کمک به برنامهریزی درمان در آنها، تصویربرداری عروق مغزی و تهیه نقشه خونرسانی مغز، تصویربرداری از سایر عروق بدن(ریه، کلیه و…)، نرمافزار پیشرفته جهت اندازهگیریهای دریچه آئورت به منظور کمک به جراحی غیرتهاجمی تعویض دریچه، تصویربرداری آندوسکوپیک رودهها به صورت مجازی و همچنین شناسایی گرهها و تودههای ریوی با کمک رایانه».