نوار مغز
الکتروآنسفالوگرافی
عبارتست از ثبت امواج الکتریکی مغز به وسیله الکترودها بر روی جمجمه و به دست آوردن اختلاف پتانسیل بین دو نقطه مغز که شامل برنامه های (Monopolar و Bipolar ) می باشد که شامل ۵ برنامه انتخابی و به مدت حداقل ۲۰ الی ۴۰ دقیقه زمان نوارگیری می باشد . در نوار مغز دو برنامه تحریکی داریم یکی H.V (تنفس عمیق) و دیگری PH.S(تحریک نوری) که باعث تحریک سلولهای کورتکس مغز و بهتر نمایان شدن امواج پاتولوژیک می شود .
EEG معمولاً در محیطی آرام و ساکت و دور از سروصدا و نور کم انجام می شود. بیشتر اندیکاسیونهای EEG را صرع ها تشکیل میدهند که صرع از دوران باستان شناخته شده است . کلمه صرع از کلمه یونانی به معنی”دچار حمله شدن” (Seize) و یا “takeholdof “گرفته شده است که نشان می دهد که فردی که تشنج دارد کنترل خودش را از دست می دهد
ویژگی های بالینی صرع ،اغلب باعث ایجاد ترس می شود . با این حال صرع یک پدیدۀ واحد نیست ، بلکه مجموعه ای از اختلالات متفاوت و متمایز است که در اغلب حملات تشنج مشترک است که به طور عامیانه (حمله ،غش ، تشنج ،صرع ، اپی لپسی و اختلال آگاهی و از دست دادن هوشیاری ) گفته می شود .
ودیگراندیکاسیونها شامل:
۱-سردردها
۲-تومورها و ضایعات فضاگیرمغزی
۳-هیدروسفالی-میکروسفالی
۴-بیش فعالی(هایپراکتیو)
۵- تأخیر تکاملی
۶-ضربه های سروهماتوم
۷-انفارکتوس مغزی
۸-دمانس وفراموشی
۹-اختلالات خواب
۱۰-اختلالات خلقی رفتاری
۱۱-اختلالات آگاهی وکاهش هوشیاری
۱۲-مرگ مغزی
بیمار قبل از EEG باید آمادگی داشته باشد که شامل :
۱-سربیمار باید تمیز باشد . از زدن ژل و روغن به موها و سر پرهیز گردد .
۲- بیمار ناشتا نباشد .
۳- افرادی که دارو استفاده می کنند دارو را قطع نکنند (مگر بادستور پزشک معالج )
۴-اطفال زیر ۶ سال بیدار خوابی داده شوند .
۵-خانمها از گوشواره و زیورآلات گردنی ، کرم پودر (به ویژه ناحیه پیشانی و گیجگاه) استفاده ننمایند .
۶- افراد بدحال حتماًهمراهی داشته باشند.
واحد نوار مغز بیمارستان همه روزه به غیر از ایام تعطیل و عصر روزهای پنجشنبه از ساعت ۱۹-۸ آماده ارائه خدمت به مراجعین گرامی می باشد .