هولترمانیتورینگ
هولتر مانیتور، نوعی الکتروکاردیوگرام (نوار قلبی برای ثبت ضربان قلب) است که برای پایش و ردیابی مداوم ضربان قلب به مدت ۲۴ ساعت یا بیشتر استفاده میشود. نوع استاندارد یا «خوابیده» نوار قلبی، یکی از سادهترین و سریعترین روشهایی است که برای ارزیابی ضربان قلب به کار گرفته میشود. در این روش، الکترودها (برچسبهای کوچک و پلاستیکی) در محلهای خاصی روی قفسه سینه و شکم قرار میگیرند. وقتی الکترودها با سیمها به ماشین نوار قلب متصل میشوند، فعالیت الکتریکی قلب اندازهگیری شده، تفسیر میشود و درنهایت برای اطلاعات پزشک و مداخلات بعدی چاپ میشود.
زمانی که علایمی، مانند سرگیجه، غش کردن، کاهش فشار خون، خستگی طولانیمدت و تپش قلب، بدون آنکه تشخیص مشخصی داشته باشند و در نوار قلب استاندارد هم مشکلی یافت نشود، رخ دهد، پزشک میتواند با درخواست انجام هولتر مانیتور، ضربان قلب را برای مدت طولانیتری مورد ارزیابی قرار دهد. ریتمهای غیرطبیعی قلب (تحت عنوان دیسریتمی و آریتمی) که باعث بروز علایم فوق میشوند، ممکن است بهطور تناوبی ایجاد شده یا شرایط خاصی باعث به وجود آمدن آنها شوند، مانند استرس.
نامنظمی ضربان قلب که در اثر استرس ایجاد میشود، ممکن است تنها چند دقیقه طول بکشد و در نوار قلب استاندارد قابل مشاهده نباشند، بنابراین با درخواست انجام هولتر مانیتور، امکان بررسی بهتر هرگونه ضربان غیرطبیعی قلب یا ریتمهایی که باعث ایجاد علایم میشوند، فراهم میشود. هولتر مانیتور بهطور مداوم به مدت ۲۴ تا ۴۸ ساعت ضربان قلب را ثبت میکند.
این واحد در بیمارستان رضوی با در اختیار داشتن دستگاه هولترECG مدل Ela و نیز دستگاه هولتر فشار خون مدل شیلر جهت بررسی آریتمها و نیز ارزیابی وضعیت فشار خون بیماران، به بیماران نیازمند سرویس می دهد.