تاریخچه بیمارستان رضوی

در سایه الطاف خداوند متعال و عنایات حضرت ثامن الائمه و در سایه رهنمودهای مقام معظم رهبری و با حمایت‌های تولیت فقید آستان قدس رضوی در راستای تداوم توسعه خدمات فرهنگی و اجتماعی آستان قدس رضوی و به منظور فراهم آوردن امکانات مناسب درمانی برای زائران، مجاوران و ارادتمندان حضرت امام علی بن موسی الرضا علیه افضل التحیه و الثناء، بیمارستان رضوی در سال ۱۳۸۴ افتتاح شد تا اولین گام در راه برآورده شدن آرزویی بزرگ که داشتن یک مرکز درمانی منحصر به فرد برای خدمات رسانی به مسلمانان داخل و خارج از کشور در فضایی مدرن و منحصر به فرد بود، برداشته شود.

فاز اول بیمارستان رضوی در زمینی به مساحت ۳۹ هکتار با زیربنای حدود ۵۶۰۰۰ در ۵ طبقه احداث شده است.۳۶ هکتار از فضای مزبور، فضای سبز بشمار می رود. بخشی از این فضای سبز در ضلع غربی ساختمان بیمارستان، بصورت بوستانی زیبا و مصفا خودنمایی می‌کند.

این فضای سبز بزرگ و منحصر به فرد توانسته است علاوه بر ایجاد مناظر بدیع و چشم نواز، فضایی آرامش بخش برای بیمار و همراهیان وی فراهم آورد. 

بیمارستان بزرگ رضوی، چونان گوهری درخشان در سرزمین مقدس خراسان، با ارائه پیشرفته‌ترین خدمات تشخیصی و درمانی پزشکی برای بیماران داخل و خارج کشور و با استفاده از پزشکان برجسته و محققان نخبه علوم پزشکی داخل و خارج کشور، در خدمت بیماران و نیازمندان می‌باشد. 

پس از گذشت کمتر از ۵ سال از افتتاح بیمارستان رضوی، پروژه توسعه بیمارستان رضوی کلید خورد تا این مرکز درمانی و علمی بزرگ کشور بتواند آماده‌تر و پررنگتر به رشد و بالندگی دانش پزشکی کشور و جهان کمک کند. استقبال همزمان مردم، پزشکان برجسته کشورمان و نیز پتانسیلهای موجود در بیمارستان جهت گسترش گردشگری سلامت در کشور از یک سو و پیشرفت بی وقفه دانش پزشکی و ایجاد فن آوری های جدید در زمینه های مختلف پزشکی ازدیگر سو، باعث شد تا اولین گامها در راه توسعه بیمارستان برداشته شود و به این ترتیب مراحل ساخت ساختمان جدید بیمارستان آغاز شد و ظرف کمتر از ۳ سال در شهریورماه ۱۳۹۲ به بهره برداری رسید.

فاز دوم بیمارستان رضوی به مساحت ۳۷۵۰۰ متر مربع در ۴ طبقه (بدون درنظر گرفتن زیر زمین) بنا شده است. در طراحی و ساخت این ساختمان که یک تیم ایرانی آلمانی انجام آن را بر عهده داشتند، آخرین متدها و شیوه های مهندسی و اجرای ساختمانی رعایت شده است. این ساختمان در مقابل آتش سوزی و نیز زلزله بیش از ۸ ریشتر مقاومت دارد.

یکی از ویژگیهای بارز ساختمان جدید، لابی زیبا و مدرن آن است. بر فراز سقف این لابی، ملهم از معماری اسلامی، گنبدی شیشه ای وظیفه نور رسانی به این طبقه را بر عهده دارد. پلکان‌های شکسته و متقارن دو طرفه در ترکیب با این گنبد لاجوردی نمای زیبایی ایجاد کرده است. دسترسی به رستوران و کافی شاپ زیبای بیمارستان که جهت رفاه حال هرچه بیشتر مراجعین، همراهیان بیماران و پرسنل بیمارستان طراحی شده، از همین لابی به سادگی ممکن می‌باشد.

بیمارستان رضوی با توجه به دوران فعالیت کوتاه مدت خود توانست ابتدا عنوان درجه یک و سپس برای چندمین سال پیاپی، در سال گذشته عنوان درجه یک عالی را از آن خود کند. کسب جایزه ملی کیفیت یکی دیگر از افتخارات بیمارستان می‌باشد. این در حالی است که بخشهای مختلف آن توسط بازرسان مختلف سازمانهای نظارتی بازبینی می‌شود تا به بیماران خارجی و ایرانی خود این اطمینان را بدهد که در امر درمان بیماران، از آخرین استانداردها و پروتکل‌ها استفاده می‌شود. در همین راستا، بیمارستان در سال ۲۰۱۳ مؤفق شد گواهینامه پلاتینیوم ACI را در اولین تلاش خود کسب کند و همچنین پس از آن در سال ۲۰۱۵ موفق شد گواهینامه دایموند ACI  را اخذ نماید. با تحقق این مهم بیمارستان رضوی اولین بیمارستان جنرال کشور است که این گواهینامه معتبر را دریافت کرده است.

بیمارستان رضوی با بکارگیری بهترین و مجرب‌ترین کادر درمانی از سراسر کشور و جهان سعی نموده است آخرین متدهای درمانی را برای بیماران خود استفاده نماید. در همین راستا و در جهت ارتقاء سطح دانش پزشکی بیمارستان رضوی تا پایان سال ۲۰۱۵ بیش از ۱۵۳ کنگره، همایش بین المللی، ملی و نیز کارگاه آموزشی برگزار نموده که یکی از شاخص ترین آنها کنگره بین المللی جراحی قلب است که از سال ۲۰۰۸ به صورت سالانه در حال برگزاری است. کنگره بین المللی سالیانه گردشگری سلامت کشورهای اسلامی، کنگره بین المللی تصادفات جاده‌ای، كنگره بین المللی اپی لپسی، کنگره بین المللی سرطان های دستگاه گوارش، سمپوزیوم بین المللی نروسرجری، كنگره بین المللی استروك، كنگره بین المللی نروترما، کنگره بین المللی پروکتولوژی، کنگره بین المللی اضطراب، کنگره بین المللی اکوکاردیوگرافی، كنگره بین المللی ارتباطات حرفه ای در مراكز بیمارستانی از جمله کنگره های دیگر برگزار شده در بیمارستان است.

در این کنگره‌ها، بهترین و بزرگترین دانشمندان رشته‌های مختلف پزشکی به بحث و تبادل نظر درباره آخرین دستاوردهای خود می پردازند. به گفته مهمانان خارجی این کنگره ها که بسیاری از آنها برای اولین بار به کشورمان سفر کرده بودند بیمارستان رضوی، فرصت مناسبی برای پژوهشگران و محققان ایجاد کرده و بی شک در آینده قطب مهم تولید علم در خاورمیانه خواهد بود.

یقیناً آشنایی با خدمات مختلف قابل ارایه در بیمارستان فوق تخصصی رضوی و نیز امکانات و قابلیتهای منحصر به فرد آن، بیمارستان را در راه رسیدن به اهداف خود که چیزی جز خدمت رسانی و اعتلای سطح علمی جامعه پزشکی کشور نیست یاری خواهد کرد.

فهرست