منشأ اصلی ویروس شیوع‌یافته کرونا هنوز به‌طور دقیق مشخص نیست

به گزارش روابط عمومی و امور فرهنگی بیمارستان رضوی، دکتر رضا بلندنظر ضمن بیان این مطلب، به مردم برای مراقبت از علائم شدید تنفسی توصیه و عنوان کرد: گفته شده که این ویروس بیشتر از تماس با حیوانات وحشی که در بازارهای قاچاق حیوانات وحشی به فروش می‌رسند و در اثر تماس با آن‌ها به انسان منتقل شده است.
وی افزود: در واقع، کرونا از ویروس‌هایی است که همیشه وجود داشته و باعث بیماری‌های مختلف ویروسی مختلفی می‌شود. بسیاری از سرماخوردگی‌های ما و بیماری‌های خفیف در اثر این ویروس رخ می‌دهد؛ البته این نوع جدید کرونای شایع شده باعث بیماری شدید می‌شود.
این پزشک متخصص با اشاره به اینکه سابقه‌ای برای شیوع این بیماری در ایران وجود ندارد، در خصوص علائم این ویروس تصریح کرد: این ویروس درگیری شدید ریوی و نارسایی تنفسی را ایجاد می‌کند و تب شدید، سرفه شدید و سپس تنگی نفس شدید و افت اکسیژن خون از علائم آن شناخته می‌شود.
وی تصریح کرد: طبق آمار ارائه شده، حدود ۵ درصد از افراد مبتلا به این ویروس دچار مرگ و میر شدند ولی چون این بیماری در افراد سالم ایجاد مرگ و میر کرده و متأسفانه رو به گسترش است، بسیار خطرناک قلم‌داد می‌شود. البته این ویروس برای کسانی که بیماری‌های ریوی و قلبی و... دارند بسیار خطرناک‌تر است.
دکتر بلندنظر هم‌چنین بیان کرد: در حوزه پیشگیری از شیوع این ویروس در کشور، کنترل تردد افرادی که از خارج کشور وارد ایران می‌شوند، در حال پیگیری است و اگر این افراد، علائم ویروس را داشته باشند، قرنطینه می‌شوند ولی امر مهم در پیشگیری از شیوع آن، رعایت بهداشت است؛ چرا که این ویروس بیشتر از طریق ترشحات تنفسی و از طریق دست منتقل می‌شود. بنابراین جلوگیری از تماس با بیماران و جداسازی آن‌ها و رعایت بهداشت محیطی مهم است. این ویروس از ظروف مانند قاشق و لیوان هم می‌تواند منتقل شود.
وی با بیان اینکه این ویروس می‌تواند هر دو طیف بالغین و کودکان را درگیر کند، هشدار داد: کسانی که با علائمی مانند تب، سرفه، آب‌ریزش شدید مواجه می‌شوند که ممکن است با تنگی نفس همراه باشد، احتمال ابتلا به این ویروس را دارند؛ البته چون فصل آنفولانزاست و علائم این بیماری به یک‌دیگر شبیه‌اند، بیشتر شک بر بیمارانی است که شدت مشکلات‌شان منجر به بستری شدن آن‌ها در بیمارستان شده باشد.
تاریخ درج: ۱۳۹۸/۱۱/۰۸