رونمایی از اسناد پزشکی آستان قدس رضوی موجود در گنجینه رضوی

هم‌زمان با چهاردهمین سالگرد گشایش بیمارستان فوق تخصصی رضوی از اسناد پزشکی آستان قدس رضوی موجود در گنجینه رضوی رونمایی شد.
به گزارش روابط عمومی و امور فرهنگی بیمارستان رضوی، ابوالفضل حسن‌آبادی، مدیر مرکز اسناد و مطبوعات آستان قدس رضوی در چهل و دومین برنامه سه‎شنبه‎های فرهنگی که در بیمارستان فوق تخصصی رضوی برگزار شد، ضمن بیان این مطلب که بیش از 20هزار سند تاریخ پزشکی در مرکز اسناد آستان قدس رضوی وجود دارد، گفت: اسناد موجود از دارالشفاء آستان قدس رضوی به‌عنوان قدیمی‌ترین مرکز درمانی شهر مشهد از دوره صفویه، زوایای بسیاری از تاریخ پزشکی به‌جای مانده از گذشته را بر ما آشکار می‌کند.
وی تصریح کرد: این اسناد از نظر سندشناسی و ساختار نگارشی و همچنین به لحاظ سندپژوهی در زمینه تاریخ پزشکی، بسیار اهمیت دارند.
دکتر حسن‌آبادی اظهار کرد: طبق اسناد و مدارک موجود، تاریخ پزشکی آستان قدس رضوی با قدمت بیش از پنج قرن، یکی از نهادهای مهم وقفی در جهان اسلام است، برخی از واقفان به سلامت و شفای بیماران اهمیت و از موقوفات خود وجوهی را به این امر اختصاص می‎دادند.
وی گفت: تأسیس دارالشفای آستان قدس رضوی در جوار بارگاه ملکوتی امام رضا(ع) باعث شده تا شهر مشهد به‌عنوان یک ‌قطب پزشکی در ایران مطرح شود.
به گفته این محقق، این مؤسسه درمانی در طول تاریخ جایگاهی برای درمان ارادتمندان و زائران و همچنین مجاوران حرم مطهر رضوی بوده است. دارالشفا در دوره پهلوی و پس از انقلاب اسلامی با تغییر در فضا و استفاده از دانش پیشرفته پزشکی هم‎چنان به‎عنوان یکی از مراکز مهم درمانی در خدمت زائران و مجاوران آقا علی بن موسی‎الرضا(ع)است.
وی بیان کرد: همچنین بیمارستان منتصریه دومین مرکز درمانی آستان قدس رضوی است که از محل موقوفه ساخته شده است.
دکتر حسن‌آبادی ادامه داد: بیمارستان امام رضا(ع)، سومین مرکز درمانی آستان قدس رضوی است که در سال 1313 شمسی بیمارستان رسما به بهره برداری رسید.
وی تصریح کرد: بیمارستان ۳۲۰ تختخوابی رضوی نیز که یکی دیگر از مراکز درمانی آستان قدس رضوی است که ساخت آن در سال ۱۳۷۵ در شهر مقدس مشهد آغاز شد و فاز اول آن در بهمن ۱۳۸۴ مورد بهره برداری قرار گرفت. این بیمارستان در زمینی به مساحت ۳۹ هکتار با زیربنای حدود ۵۶۰۰۰ مترمربع در ۵ طبقه احداث شد و با ارائه پیشرفته‌ترین خدمات تشخیصی و درمانی پزشکی برای بیماران داخل و خارج کشور و با استفاده از پزشکان برجسته و محققان نخبه علوم پزشکی، در خدمت بیماران است.
دکتر حسن‌آبادی در تشریح سایر پیشرفت‌های این بیمارستان عنوان کرد: پس از گذشت کمتر از 5 سال از افتتاح بیمارستان رضوی، فاز دوم آن آغاز و طی کمتر از 3 سال در شهریورماه 1392 به بهره برداری رسید.
حسن آبادی در ادامه آمادگی این مرکز را برای هر نوع همکاری با پژوهشگران و محققان در عرصه اسنادپزشکی اعلام کرد.
گفتنی است، بیمارستان فوق تخصصی رضوی دارای بخش‎ها و کلینیک‎های تخصصی متعدد است که از پیشرفته‎ترین تجهیزات روز برخوردار است و مهم‎ترین قطب پزشکی تاریخ آستان قدس رضوی به‎ حساب می‎ آید.
تاریخ درج: ۱۳۹۸/۱۱/۰۲