روند وزن‌گیری نوزاد به تغذیه با شیر مادر بسیار وابسته است

رئیس مرکز تحقیقات نوزادان دانشگاه علوم پزشکی مشهد تأکید کرد: روند وزن‌گیری نوزاد به تغذیه با شیر مادر بسیار وابسته است.
به گزارش روابط عمومی و امور فرهنگی بیمارستان رضوی، دکتر اشرف محمدزاده در حاشیه هشتمین کنفرانس علمی یک‌روزه «تغذیه با شیر مادر» که با حضور حدود 100 پرستار و پزشک متخصص و فوق تخصص طب نوزادان و کودکان در بیمارستان رضوی برگزار شد، ضمن بیان این مطلب گفت: خداوند شیر انسان را برای انسان آفریده و تمام مواهبش از جهات تغذیه، احساس، خلق و خو، بقا و تکامل انسان را در آن در نظر گرفته است.
وی افزود: اغلب شیرهایی که در دسترس کودکان‌مان داریم، از گاو تهیه شده است و این در حالیست که ارزان‌ترین و در عین حال، ایده‌آل‌ترین شیر برای تغذیه کامل نوزاد، در بدن مادرش وجود دارد و خداوند این نعمت را در دسترس مادر نوزاد قرار داده است.
دکتر محمدزاده بیان کرد: در موارد بسیار نادری مجبور به استفاده از شیرهای دیگری به غیر از شیر مادر هستیم و باید بدانیم که به لحاظ اهمیت، شیر مادر در ابعاد مختلف مناسب‌ترین شیر برای انسان است که نوزاد و کودک باید برای ۲ سال ابتدایی زندگی خود آن را بی‌واسطه از مادرش دریافت کند.
وی تصریح کرد: یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های مادران پس از زایمان، میزان شیر و وزن‌گیری مناسب نوزاد است و برخی مادران شیرده گلایه دارند که شیرشان کم است و فرزندشان سیر نمی‌شود و بسیاری اوقات به‌دلیل گرسنگی گریه می‌کند که باید در نظر داشت که روزانه نوزاد باید ۸ تا ۱۲ بار شیر کافی را دریافت کند.
دکتر اشرف‌زاده با تأکید فراوان بر اهمیت و ضرورت تغذیه نوزاد در ماه‌های ابتدایی و تا پایان دو سالگی با شیر مادر، اظهار کرد: تغذیه مناسب در دوران شیردهی، تاثیری ویژه در افزایش شیر مادر دارد و در این دوران، مادران با مصرف موادغذایی مفید می‌توانند به افزایش شیر خود کمک کنند.
وی تأکید کرد: مادران در دوران شیردهی باید به میزان کافی انواع گوشت، مرغ، تخم‌مرغ، ماهی، حبوبات و شیر گاو را مصرف کنند و مصرف ویتامینD، کلسیم، امگا۳ و امگا۶ را نیز که افزایش میزان شیردهی موثر است فراموش نکنند.
تاریخ درج: ۱۳۹۸/۰۴/۰۱