راه‌اندازی دستگاه سنگ‌شکنی برون‌اندامی در بیمارستان فوق تخصصی رضوی

دستگاه سنگ‌شکنی برون‌اندامی در بیمارستان فوق تخصصی رضوی راه‌اندازی شد.
به گزارش روابط عمومی و امور فرهنگی بیمارستان رضوی، دکتر آرش آذری‌پور، مسئول فنی بخش سنگ‌شکنی برون‌اندامی بیمارستان رضوی، درباره این بخش گفت: انواع مختلفی از سنگ‌های ادراری وجود دارد که در اثر اختلالات متابولیک متفاوتی مانند زیاد بودن ترشحات اوگزالات، کمبود ترشحات سیترات در ادرار، کمبود مصرف مایعات یا برخی از بیماری‌های ارثی مهم، ایجاد می‌شود.
وی افزود: بنابراین نمی‌توان یک نوع درمان طبی مشترک را برای همه انواع سنگ‌ها در تمامی انواع اختلالات متابولیک پیشنهاد داد و در صورتی که بخواهیم دستور کلی برای احتمال تشکیل سنگ‌های ادراری ارائه دهیم که برای تمامی انواع سنگ‌های ادراری نیز مفی باشد، باید به دریافت مایعات فراوان و نمک کم اشاره کنیم.
این متخصص اورولوژی با بیان اینکه این دستور کلی برای پیشگیری از تشکیل سنگ‌های ادراری کمک‌کننده خواهد بود، عنوان کرد: دستگاه مستقر در بخش سنگ‌شکنی برون‌اندامی در بیمارستان فوق تخصصی رضوی بسیار پیشرفته بوده و از نظر بروز عوارض پس از سنگ‌شکنی مانند خونریزی‌های اطراف کلی، آسیب‌های ناشی از سنگ‌شکنی و ایجاد خونریزی‌های ادراری بسیار ایمن محسوب شده و کم‌ترین خطرات را برای بیماران دربر خواهد داشت.
وی اظهار کرد: مناسب‌ترین سنگ‌های کلیوی از نظر سایز و محل استقرار در کلیه برای استفاده از این دستگاه، سنگ‌های زیر سک سانتی‌متر و پس از آن‌، سنگ‌های زیر دو سانتی‌متری داخل کلیه هستند. هم‌چنین سنگ‌های حالب فوقانی که سایز خیلی بزرگی نداشته باشند، برای انجام این نوع سنگ‌شکنی توصیه می‌شوند.
دکتر آذری‌پور گفت: بیمارانی که دچار اختلالات خونریزی‌دهنده فعال، عفونت‌های ادراریِ درمان نشده و برخی از انواع خاص انسدادهای ادراری نیاز به استفاده از این نوع سنگ‌شکنی ندارند که با توجه به تجویز سنگ‌شکنی توسط متخصص اورولوژی، این نکات در مراکز معتبر رعایت می‌شود.
این پزشک متخصص بیان کرد: در سطح شهر مشهد، تاکنون استقرار چنین دستگاه پیشرفته‌ای محقق نشده بود و فقط یک مرکز خصوصی، سنگ‌شکنی برون‌اندامی را انجام می‌داد که پس از این، با راه‌اندازی این دستگاه در بیمارستان رضوی، زائران و مجاوران امام رضا(ع)، بیماران گزینه‌های بیشتری برای انتخاب مراکز سنگ‌شکنی در مشهد خواهند داشت.
تاریخ درج: ۱۳۹۷/۱۰/۳۰