استخراج توده ناشی از نخ بخیه از مثانه بانوی 60 ساله در بیمارستان رضوی

یک توده ناشی از جا گذاشتن نخ بخیه از مثانه بانوی 60 ساله در بیمارستان رضوی استخراج شد.
به گزارش روابط عمومی و امور فرهنگی بیمارستان رضوی، دکتر آرش آذری‌پور، متخصص جراحی کلیه و مجاری ادراری در خصوص این مورد خاص گفت: این بانوی حدود 60 ساله با شکایت از وجود علائم تحریکی و سوزش ادراری طولانی و مدت دار به بیمارستان رضوی مراجعه کرده بود و برای وی احتمال درگیری مثانه با اختلال سارکوئیدوزی را تشخیص داده بودند.
وی افزود: در تصویربرداری‌های متعددی که در شهرستان برای این بانو انجام شده بود، ضایعه‌ای مشاهده نشد و با انجام سونوگرافی و سیستوسکوپی در این مرکز، سنگی به اندازه توپ‌های تخم مرغی مشاهده شد و در حین جراحی و با شکستن این سنگ، در قاعده آن نخ بخیه یافته شد و مشخص شد این نخ از عمل جراحی این بیمار برای برداشتن رحم وی در حدود 20 سال پیش وارد مثانه وی شده و این اندام را تحریک می‌کرده است.
دکتر آذری‌پور بیان کرد: این اتفاق نادر بوده و بانوانی که عمل هیسترکتومی کرده‌اند نباید نگران تبعاتی از این دست باشند چرا که با تکنولوژی‌های فعلی اگر جراح حین جراحی متوجه مشکل حادی در بیمار شود، متخصصان و جراحان اورولوژیست را در جریان می‌گذارند.
وی تصریح کرد: افرادی که شاهد علائمی نظیر سوزش ادرار، تکرر ادرار، عفونت‌های ادراری مکرر و نیز دردهای زیر شکمی هستند باید برای پیشگیری از ابتلا به بیماری‌های ناحیه مجاری ادراری در اسرع وقت به متخصص مراجعه کنند.
دکتر آذری‌پور ادامه داد: بانوان متأهل در صورت مشاهده عفونت‌های ادراری باید آن را جدی گرفته و به پزشک مراجعه کنند و در صورتی که دسترسی به پزشک و مراکز درمانی ندارند می‌توانند یک دوره سه روزه آنتی‌بیوتیک مصرف کنند. آقایان، بانوان مجرد و کودکان نیز باید با مصرف مکرر مایعات از ابتلا به عفونت‌های ادراری پیشگیری کرده، علائم را جدی گرفته و خودسرانه رفتار درمانی نکنند.
وی تأکید کرد: عفونت‌های ادراری در اطفال بسیار مهم و حیاتی است؛ معمولا کودکان مبتلا به این ضایعه وزن نگرفته و به خوبی رشد نمی‌کنند و علامت این بیماری در آنان، تراز رشد نامتناسب است.
این متخصص جراحی کلیه و مجاری ادراری تأکید کرد: به جز خانم‌های باردار برای سایر افراد نیاز به پایش مستمر مجاری ادراری وجود ندارد. در آزمایش‌های ادرار گنجانده شده در چکاپ‌های دوره‌ای نیز بیشتر وجود توده‌های خونی هستیم که نشان دهنده تومورهای مثانه هستند. بنابراین افراد نباید نگران شیوع ابتلا به بیماری‌هایی از این دست باشند.

تاریخ درج: ۱۳۹۸/۰۳/۰۴